De Frodio

De Frodio is een mini-ijslolly van 10ml. Deze mini-ijslolly heeft het doel bij patiënten het verminderen van het dorstgevoel of het beschermen van de mond tegen infecties en uitdroging.

De naam Frodio staat voor nefrologie en cardiologie. Vanuit deze twee afdelingen is de Frodio ontwikkeld, maar de Frodio kan op veel meer afdelingen ingezet worden. De Frodio is de uitkomst voor veel patiëntengroepen. Denk hierbij aan:

  • Nefrologie
  • Cardiologie
  • Kinderafdeling
  • Voorafgaand aan de operatie
  • Kaakchirurgie
  • Bij chemotherapie
  • Hospice en ouderenzorg

Op dit moment is de Frodio in de smaken framboos, citroen en mint verkrijgbaar. Ook is er een naturel versie verkrijgbaar. Deze smaken zijn allemaal zo goed als suikervrij.

In diverse ziekenhuizen wordt de Frodio al veel gebruikt. De patiënten zijn lovend over de Frodio.

Zoals u ziet is de Frodio zeer breed inzetbaar, hieronder een toelichting per afdeling.

Nefrologie/cardiologie

Op de afdelingen nefrologie en cardiologie hebben veel patiënten een vochtbeperking. Op de afdeling nefrologie liggen nierpatiënten. Bij deze patiënten kunnen de nieren niet veel vocht per dag verwerken. Op de afdelingen cardiologie liggen hartpatiënten. Deze patiënten hebben bijvoorbeeld een afwijking aan hun hartkleppen waardoor deze ook niet veel vocht per dag aankunnen. Al deze patiënten mogen vaak maar maximaal 1000ml vocht per dag en omdat je zo weinig mag nuttigen zal de patiënt een groot gedeelte van de dag dorst hebben. De Frodio is een mini-ijslolly van 10ml en neemt het dorstgevoel voor maar liefst 15 tot 45 minuten weg! Een volle beker water van 150ml daar tegenover neemt het dorstgevoel maar voor 10 minuten weg. Daarnaast zorgt de Frodio ook nog eens voor extra speekselproductie waardoor de patiënt geen droge mond meer zal hebben.

Voorafgaand aan de operatie

Patiënten die geopereerd moeten worden moeten vanaf een paar uur voor de operatie nuchter blijven. Dit is voor een patiënt geen fijne ervaring. Artsen in Ziekenhuis Gelderse Vallei onderzochten of deze patiënten wel een aantal Frodio’s mogen nuttigen. Uit dit onderzoek bleek dat de patiënt die geopereerd moet worden tot vijf minuten voor de operatie 2 Frodio’s mag gebruiken. Deze inname is bij de patiënt bijna geheel te verwaarlozen wanneer ze worden geopereerd. Het resultaat is dat de patiënt met minder spanning de operatie kan afwachten en het dorstgevoel sterk wordt verminderd.

 

Kinderafdeling

Kinderen die hun amandelen weg moeten laten halen krijgen achteraf een ijsje te eten. Meestal krijgen ze een raket- of perenijsje. Vaak krijgen ze dit soort ijsjes niet op vanwege de grootte. Het heeft een psychologisch negatief effect op het kind en een deel van het ijsje moet worden weggegooid. De Frodio daar in tegen is erg klein en zullen ze zonder moeite op krijgen. Kinderen in het ziekenhuis Gelderse Vallei zijn er blij mee!

Bij chemotherapie

Chemotherapie is soms noodzakelijk, maar zeker niet prettig voor patiënten. Door de chemotherapie treden er vaak ontstekingen op in de mond. Ook worden de slijmvliezen aangetast/beschadigd. Cryotherapie (koeltetherapie door middel van ijs) is een goed middel tegen dergelijke ontstekingen. Momenteel worden er vaak ijsklontjes gebruikt om de mond te koelen. Dit is te vervangen door de Frodio. Deze mini-ijslolly is namelijk makkelijker te nuttigen dan een ijsklontje wat momenteel gebruikt wordt. Dit komt doordat de Frodio te vergelijken is met een ijsklontje op een stokje. Je kan het dus makkelijk in en uit je mond halen. Ook is de Frodio in verschillende smaken verkrijgbaar. Hierdoor kan de patiënt kiezen voor een smaak die hij/zij lekker vindt.

Kaakchirurgie

Ook voor kaakchirurgie is de Frodio inzetbaar. Bij deze behandeling beschadigd vaak de mond. Wanneer een patiënt dan een Frodio nuttigt geeft dit een gevoel van verlichting bij de patiënt, en stopt door de vrieskou het bloeden. De patiënt zal hierdoor sneller herstellen.

Hospice en ouderenzorg

In de laatste levensfase kunnen mensen moeilijk vocht tot zich nemen. Met de Frodio is het mogelijk om de lippen vochtig te houden, maar het is ook lekker als klein ijsje ter verkoeling. Ook in de verpleeghuizen verblijven bewoners welke een vochtbeperking hebben. Deze kunnen door middel van de Frodio de dag beter uithouden, omdat de Frodio het dorstgevoel langer wegneemt dan een volle beker water.

Interesse?

Heeft u een vraag over Frodio of interesse in ons product, laat het ons dan weten!
Wij stellen uw reactie zeer op prijs. Klik daarom op onderstaande knop en vul het contactformulier in.

Neem nu contact met ons op